Međunarodno nagrađivane TAMAN čokolade proizvode se u našoj maloj manufakturi Malo&Slatko u kojoj gajimo autorski pristup stvarajući autentične, individualne i jedinstvene okuse… U svom radu želimo izaći iz uobičajenih okvira te stvoriti nešto što će biti novo i uzbudljivo, individualno i jedinstveno ‐ težimo postići ravnotežu u oprečnosti, harmoniju među kontrastima, postići sklad između preciznosti perfekcionizma i nesputane kreativnosti.

TAMAN Artisan Chocolates Award-winning handmade chocolates & pralines
Stiv Kahlina, TAMAN osnivač, majstor čokolatijer

Stiv Kahlina

Osnivač, Majstor čokolatijer

Profesional Chocolatier & Master Chocolatier program Belgium @ Ecole Chocolat – Profesional School for Chocolate Arts, Vancuver, Canada

Sanja Vladović, TAMAN suosnivačica, certificirana kušačačica čokolade

Sanja Vladović

Suosnivačica, Certificirana kušačačica čokolade

Level 2 @ International Institute of Chocolate and Cacao Tasting, London, UK; Master of Chocolate Flavor Certificate @ Ecole Chocolat – Profesional School for Chocolate Arts, Vancuver, Canada

Kako smo počeli? Nakon godina uživanja, istraživanja i edukacije, tjerani čistim hedonizmom i zadovoljstvom koje nam pruža čokolada, 2015.g. pokrenuli smo artizansku čokolatijersku manufakturu Malo&Slatko. Na samim početcima fokusirali smo se na inovativne Gourmet čokolade s dodacima te čokoladne praline i trufflese, neuobičajenih, ali savršeno usklađenih kombinacija okusa s kojima smo tijekom godina osvojili niz međunarodnih priznanja. Uz proizvodnju vrhunskih Gourmet čokolada i pralina pokrenuli smo niz edukativnih radionica i programa s ciljem podizanja svijesti o kvaliteti čokolade na domaćem tržištu, a 2020. godine pokrećemo i vlastitu mikro proizvodnju čokolade iz zrna kakaovca, tzv. Bean-to-Bar čokolade.

Kako izrađujemo naše proizvode? Proizvodnji pristupamo na suvremen način koristeći moderna znanja, ali ju temeljimo na tradicionalnim metodama u proizvodnji vrhunskih čokoladnih proizvoda. Svi naši proizvodi izrađuju se i dekoriraju ručno kako bi se osigurala kontrola proizvodnog procesa do najmanjeg detalja. Ručna izrada i artisan pristup omogućavaju nam fleksibilnost i slobodu pri kreaciji te isporuku manjih i uvijek svježih količina proizvoda čime garantiramo potpuno zadovoljstvo našim kupcima.

Što koristimo pri proizvodnji? U proizvodnji koristimo samo one namirnice koje mogu osigurati najvišu kvalitetu naših proizvoda:
Za Gourmet čokolade, praline i trufflese koristimo čokolade (bez dodanih biljnih i hidrogeniziranih ulja) koje su pomno odabrane iz asortimana vrhunskih proizvođača. Osim čokolada, u proizvodnji koristimo i druge, isključivo visokokvalitetne namirnice kao što su: nerafinirani smeđi šećeri iz ekološkog uzgoja, čista prirodna eterična ulja, ekološki uzgojene začini, prehrambene boje dobivene iz prirodnih izvora i sl..
U proizvodnji Bean-to-Bar čokolada koristimo isključivo kakaovac najveće kvalitete i kontroliranog podrijetla. Nabavljamo ga u suradnji s provjerenim partnerima kako bi bili sigurni da je kakaovac kvalitetno uzgojen, fermentiran i osušen, te da su svi koji sudjeluju u uzgoju i obradi kakaovca adekvatno plaćeni za svoj rad. Biramo onaj kakaovac u kojem pronalazimo uzbudljive okuse i arome koje tijekom proizvodnje čokolade želimo zadržati i istaknuti, te uz vrhunske okuse i arome donijeti priču o mjestima s kojeg dolazi i ljudima koji su im svojim radom omogućili da uživaju u našim čokoladama.

Ponešto iz medija: