PRAVILA PRIVATNOSTI

Pravila privatnosti opisuju na koji način tvrtka MALO I SLATKO d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Palmotićeva 30, OIB: 69086545885 (dalje u tekstu: Tvrtka) postupa s osobnim podacima koje ste pružili korištenjem Internet stranice www.tamanchocolates.com (dalje u tekstu: Internet stranica), pregledavanjem sadržaja, registracijom Kupaca, registracijom Korisnika primatelja obavijesti (dalje u tekstu: Kupci/Korisnici). Ova Politika privatnosti je sastavni dio Uvjeta kupnje na Internet stranicama www.tamanchocolates.com.

Putem ovih Pravila Privatnosti Tvrtka želi obavijestiti javnost o prirodi, opsegu i svrsi osobnih podataka koje prikuplja i obrađuje te informirati Kupce/Korisnike o njihovim pravima.

Tvrtka se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima Kupca/Korisnika, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke koji su nužni za ispunjenje obveza; informira o načinu korištenja prikupljenih podataka, daje mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za promotivne aktivnosti. Svi se podaci strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Tvrtke i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti i važećih relevantnih Zakona.

Zaštita osobnih podataka veoma je važna na Internet stranici. Korištenje Internet stranice moguće je i bez pružanja osobnih podataka, međutim, ako ispitanik želi koristiti neke od usluga ove Internet stranice, obrada osobnih podataka može biti nužna. U slučaju kad je obrada podataka nužna, no za nju ne postoji zakonska osnova, za pristanak će se uvijek pitati Kupac/Korisnik. Obrada osobnih podataka kao što je ime, prezime, adresa, e-mail adresa ili broj telefona ispitanika uvijek će biti u skladu sa Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka i zakonskom regulativom države članice koja je primjenjiva na Internet stranicu.

Tvrtka može izmijeniti ili dopuniti ova Pravila u svakom trenutku te će se na Internet stranici uvijek nalaziti posljednja verzija Pravila privatnosti. Molimo provjerite datum stupanja na snagu objavljen pri vrhu da biste vidjeli kad su Pravila privatnosti zadnji puta ažurirana.

Prihvaćanjem ove Politike privatnosti klikom, prilikom registracije Kupac/Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

Svaki Kupac/Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati upit na adresu elektroničke pošte info@tamanchocolates.com.

Opseg, svrha obrade i period čuvanja prikupljanja osobnih podataka

Tvrtka prikuplja i obrađuje osobne podatke u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici, realizacije ugovora o narudžbi Proizvoda ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem/Korisnikom, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te kako bi se stalno unaprjeđivali procesi u interesu Kupaca/Korisnika. Tvrtka ne prikuplja podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja.

Tvrtka prikuplja osobne podatke u sljedećim slučajevima:

 • Prilikom registracije Kupca u Internet trgovinu prikupljaju se podaci: ime, prezime, telefonski broj, adresa dostave, korisničko ime, lozinka… i sl.) sa svrhom izvršavanja ugovora te dostave kupljenih proizvoda. Kupac potvrđuje da se slaže da obradom osobnih podataka klikom na gumb za prijavu. Podaci se čuvaju dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.
 • Dopuštena je kupnja bez kreiranja korisničkog profila, no i tom prilikom se prikupljaju osobni podaci nužni za izvršavanje ugovorne obveze, isti se čuvaju samo dok se ne izvrši ugovorna obvez
 • Prilikom prijave Korisnika na periodični bilten (newsletter) prikupljaju se podaci o e-mail adresi sa ciljem slanja periodičnih obavijesti Tvrtke. Ovi podaci se prikupljaju uz privolu Korisnika i čuvaju se dok je prijava Korisnika aktivna. Pretplatu na newsletter Korisnik može prekinuti u svakom trenutku. Za potrebu ukidanja privole može se naći pripadajući link u svakom newsletteru, na Internet stranici ili izravnom komunikacijom sa voditeljem obrade osobnih podataka.
 • Prilikom kontakta putem e-maila ili kontakt formulara preneseni osobni podaci se automatski spremaju. Osobni podaci preneseni dobrovoljno od strane Kupca/Korisnika prema Tvrtki se automatski pohranjuju u svrhu obrade ili daljnje komunikacije. Ne postoji prijenos ove vrste osobnih podataka prema trećoj strani.
 • Prilikom organiziranja promotivnih aktivnosti tipa nagradni natječaji i igre mogu se prikupljati osobni podaci (ime, e-mail adresa, fizička adresa i sl.) isključivo uz privolu Korisnika. Podaci se prikupljaju za potrebe izvršavanje obaveze (identifikacija pobjednika, uručivanje nagrade, dostava i sl.) Podaci se čuvaju dok dotična nagradna igra ili natječaj traje. Osobni podaci dobitnika čuvaju se i nakon dovršetka nagradne igre ili natječaja, najdulje za razdoblje od 5 godina od datuma završetka dotične nagradne igre ili natječaja i to radi obrane u potencijalnim pravnim postupcima.

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca/Korisnika. Ako Kupac/Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti omogućeno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. Kupci generiraju i brinu o svojim pristupnim podacima (lozinka) za korisnički račun Internet stranice. Preporučamo kreiranje jake lozinke te njezino periodično mijenjanje.

Tvrtka može prikupljati podatke i u sljedećim situacijama:

 • Prilikom posjete Internet stranici mogu se automatski prikupljati anonimni podatci kao što su datum i vrijeme pristupa Internet stranici, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču, operativnom sustavu, jezičnim postavkama i sl.. Ovi analitički i statistički podaci se prikupljaju u svrhu pružanja što boljeg korisničkog iskustva i ne može ih se povezati s osobnim podacima Posjetitelja/Kupca.

Dijeljenje osobnih podataka

Tvrtka neće dijeliti osobne podatke Kupca/Korisnika s drugim stranama osim kada to pozitivni propisi zahtijevaju te u sljedećim slučajevima:

 • kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca, osobne podatke Kupca će se podijeliti s pružateljima usluga distribucije robe s kojima Tvrtka ima trajni ugovor u svrhu ispunjavanje narudžbi, isporuku proizvoda, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke i evidencije o tome tko je preuzeo proizvode. Ako Kupac odbije dati ove podatke, proizvodi mu neće biti uručeni.
 • za potrebe omogućavanje funkcioniranje Internet stranice i on-line komunikacije s Kupcima/Korisnicima Tvrtka će podijeliti podatke nužne za isto s poslovnim partnerima Tvrtke, pružateljima informatičkih usluga, s time da neki pružatelji informatičkih usluga (tzv. software usluge u oblaku) mogu imati sjedište izvan Europske unije. U slučaju da će se Vaši osobnih podaci dijeliti s primateljima koji imaju sjedište izvan Europske unije, bit će poduzete sve mjere kojima se osigurava da je takav prijenos zakonit.
 • s pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, sukladno primjenjivima propisima.

Pravna osnova obrade osobnih podataka

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Politike privatnosti i uvjetima korištenja osobnih podataka sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici, a koji je sadržan u Uvjetima kupnje te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i ponudama Tvrtke unosom svojih podataka na Internet stranici te dvostrukom potvrdom ispravnosti e-mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na e-mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@tamanchocolates.com te putem linka u svakom newsletteru i na Internet stranici.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Tvrtka u trenutku plaćanja na Internet stranici kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu Kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih) kartica, ugovornog partnera Tvrtke i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link “plati”.

Tvrtka ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane Corvus INFO d.o.o. na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja.

Prava Kupaca/Korisnika u vezi korištenja osobnih podataka:

 • Kupac/Korisnik ima pravo znati svrhu korištenja osobnih podataka i koliko dugo će biti sačuvani.
 • Pravo na pristup informacijama: Kupac/Korisnik ima pravo pristupiti svojim osobnim podacima koje Tvrtka obrađuje.
 • Pravo na ispravak: pod određenim uvjetima, Kupac/Korisnik ima pravo dopuniti, ispraviti, ishoditi brisanje ili ograničenje obrade svojih osobnih podataka.
 • Kupac/Korisnik ima pravo opozvati ranije danu privolu za obradu osobnih podatka i izbrisati svoje osobne podatke.
 • Pravo na prijenos: pod određenim uvjetima, Kupac/Korisnik ima pravo zatražiti pružene osobne podatke i u cijelosti ih prenijeti na drugog voditelja obrade.
 • Pravo na prigovor: Kupac/Korisnik ima pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka. Kupac/Korisnik ima pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka, i to na adresu elektroničke pošte azop@azop.hr ili na adresu Selska cesta 136, 10000 Zagreb.

Posebno o kolačićima i drugim tehnologijama

Tvrtka koristi tzv. Kolačiće. Kolačići su datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašem uređaju, a služe tome da Vaše preferencije i odabiri budu zapamćeni i prilikom sljedećeg posjeta Internet stranici. Postoji nekoliko kategorija kolačića koji se koriste: kolačići koji su neophodni za uredno učitavanje Internet stranice, kolačići koji omogućuju veću učinkovitost stranice, kolačići koji prikupljaju informacije o načinu na koji koristite Internet stranicu (iz kojih se kasnije izvode analitički i statistički podaci) te tzv. kolačići treće strane (third-party cookies), čija je primarna svrha integracija dodataka (plugins) koji omogućuju dijeljenja sadržaja s naše Internet stranice na, primjerice, društvenim mrežama.

Više o kolačićima i drugim tehnologijama koje koristimo možete doznati na našoj stranici posvećenoj prikupljanju i korištenju kolačića i drugih tehnologija ovdje.

Podaci voditelja obrade osobnih podataka

MALO I SLATKO d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Palmotićeva 30, e-mail: info@tamanchocolates.com