OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Internetska stranica www.tamanchocolates.com u vlasništvu je trgovačkog društva MALO I SLATKO d.o.o., Zagreb, Palmotićeva 30, OIB: 69086545885.
Svi prikazani materijali na ovim stranicama (fotografije, grafike, ilustracije, tekstovi i sl.) zaštićeno su vlasništvo i mogu se koristiti uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.
Korištenje Internetske stranice www.tamanchocolates.com isključivo je na odgovornost Posjetitelja/Kupca. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici www.tamanchocolates.com uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i sl., te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje www.tamanchocolates.com Internetske stranice.

UVJETI KUPNJE
(Ugovor o kupnji)

1.OPĆENITO

Ovi Uvjeti kupnje služe da Kupac prije nego sklopi Ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid Ugovora, a sukladno zakonskom uređenju.
Pojam Prodavatelj odnosi se na trgovačko društvo MALO I SLATKO d.o.o., Zagreb, Palmotićeva 30, OIB: 69086545885, MBS: 080957624, e.mail: info@tamanchocolates.com, www.tamanchocolates.com.
Pojam Kupca odnosi se na svaku fizičku osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje na Internetskim stranicama www.tamanchocolates.com.
Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem za kupoprodaju Proizvoda i usluga je jednokratan Ugovor koji je sklopljen na daljinu onog trenutka kada Kupac izvrši narudžbu, a ovdje navedeni Uvjeti kupnje dio su tog Ugovora te će se prilikom potvrde narudžbe od Kupca tražiti da iste i prihvati, odnosno da potvrdi kako je sa istima upoznat i suglasan.
Za valjano sklopljeni Ugovor potrebno je da je Kupac punoljetna osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom izvršenja narudžbe ili registracije.
Prodavatelj zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim Internet stranicama.
Opći Uvjeti poslovanja, Uvjeti kupnje te pravila o Zaštiti privatnosti podijeljeni su u kategorije/informacije na Internetskim stranicama www.tamanchocolates.com te su sastavni dio Ugovora o kupnji između Prodavatelja i Kupca, a Posebni uvjeti kupnje mogu biti dodatno istaknuti uz same proizvode ovisno o njihovoj specifičnosti (poklon bonovi, proizvodi na akciji, proizvodi s kratkim rokom trajanja, prednarudžbe i sl.) i također su sastavni dio Ugovora o kupnji.

2. OBILJEŽJA ROBE

Glavna obilježja robe: Proizvodi su prikazani opisnim podacima i fotografijama.
Opisni podaci o Proizvodima (opis, specifikacija, cijena i dr.) prikazani na Internet stranicama www.tamanchocolates.com podložni su tipografskim pogreškama, pogreškama u radu aplikacije te drugim tehničkim nepravilnostima. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti podataka o Proizvodima prikazanima na www.tamanchocolates.com Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti Ugovor.
Fotografije Proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim Proizvodima koji su predmet narudžbe. Posebno se ističe da vizualni identitet Proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu Proizvoda u stvarnosti uzimajući u obzir postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada ne radi se o nedostatku Proizvoda.
Predmet narudžbe mogu biti samo Proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. U slučaju velikog broja istovremenih narudžbi može se dogoditi da informacija o raspoloživosti Proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu. Ukoliko naručeni Proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti kupca da Proizvod trenutno nije raspoloživ, rok u kojem će biti raspoloživ, te ponuditi mogućnost kupnje alternativnog Proizvoda koji je po svojim karakteristikama najbliži Proizvodu kojeg nije moguće isporučiti.

3. CIJENE PROIZVODA

Cijene istaknute na Internet stranicama www.tamanchocolates.com izražene su u Eurima (EUR) s uračunatim PDV-om. U Cijene Proizvoda nisu uključeni troškovi dostave te se isti posebno naplaćuju, osim za narudžbe iznad određenog iznosa kada je dostava besplatna, a sukladno načinu kako je to naznačeno u ovim Uvjetima kupnje.
Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene Proizvoda bez prethodne najave te bez prethodne obavijesti i u svakom trenutku odrediti popuste, dnevne, tjedne ili mjesečne akcije, akcije za pojedini Proizvod, pojedine grupe Proizvoda ili sve Proizvode.
Račun za izvršeno plaćanje biti će poslan po isporuci Proizvoda, u elektronskom obliku, na e-mail adresu s koje je izvršena narudžba.

*Izjava o konverziji:
Sva plaćanja bit će izvršena u Eurima (EUR). Prilikom terećenja vaše kreditne kartice isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema tečaju udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove pretvorbe postoji mogućnost neznatne razlike od izvorne cijene navedene na našoj web stranici.
All payments will be effected in Euros (EUR). When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

4. DOSTAVA

Područje dostave:
Dostava naručenih Proizvoda vrši se isključivo na području Hrvatske te sljedećih zemalja Europske Unije: Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Irska, Italija, Latvija, Litva, Mađarska, Malta, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Švedska.

Proces dostave:
Dostavu vrši Prodavatelj angažiranjem renomirane kurirske službe, odnosno putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.
Pošiljku je moguće isporučiti samo ukoliko ste vaše podatke ispunili u potpunosti točno i istinito, a ukoliko primatelj ne postoji na navedenoj adresi, ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi dogovorili drugo vrijeme i eventualno drugu adresu dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka će biti vraćena Prodavatelju.
Proizvodi se pakiraju na način tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti, a kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu sugeriramo da pošiljku Kupac ne preuzima te nas odmah obavijesti o tome. Preuzimanjem pošiljke smatra se da je pošiljka preuzeta bez vidljivih vanjskih oštećenja.

Troškovi dostave:
Cijena dostave obračunava se i prikazuje na kraju postupka narudžbe.
Dostava za narudžbe veće od 40,00 €  na području Hrvatske je besplatna. Dostava za narudžbe vrijednosti manje od 40,00 € , za područje Hrvatske, naplaćuje se 6,48 €.
Cijene dostave za ostale države u Europskoj Uniji: Austrija – 15,45 Eur, Belgija – 15,45 Eur, Bugarska – 30,26 Eur, Češka – 22,75 Eur, Estonija – 35,36 Eur, Finska – 22,75 Eur, Francuska – 22,75 Eur, Grčka – 35,36 Eur, Irska – 35,36 Eur, Italija – 22,75 Eur, Latvija – 35,36 Eur, Litva – 32,94 Eur, Mađarska – 22,75 Eur, Malta – 72,94 Eur, Nizozemska – 15,45 Eur, Njemačka – 15,45 Eur, Poljska – 22,75 Eur, Portugal – 22,75 Eur, Rumunjska – 22,75 Eur, Slovačka – 21,90 Eur, Slovenija – 15,45 Eur, Švedska – 21,90 Eur.
Ovdje navedene cijene su informativnog karaktera te su podložne promjenama bez prethodne najave, a važeće cijene dostave biti će vidljive prije završetka narudžbe nakon odabira države u koju se pošiljka dostavlja.

Rokovi dostave:
Naručeni Proizvodi šalju se najkasnije u roku od 3 radna dana (od ponedjeljka do četvrtka unutar radnog tjedna).
Na području Hrvatske pošiljke se dostavljaju u roku 1-2 radna dana od trenutka slanja (za otoke i manja mjesta pošiljke se dostavljaju prema posebnom rasporedu dostavne službe), dok su rokovi dostave za ostale države u Europskoj Uniji sljedeći:
Zona 1. Austrija, Češka, Mađarska, Slovačka, Slovenija – 2 do 5 radnih dana od trenutka slanja
Zona 2. Belgija, Nizozemska, Njemačka, Poljska – 4 do 6 radnih dana od trenutka slanja
Zona 3. Bugarska, Irska, Italija, Rumunjska – 4 do 7 radnih dana od trenutka slanja
Zona 4. Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Latvija, Litva, Švedska – 5 do 8 radnih dana od trenutka slanja
Zona 5. Malta, Portugal – 6 do 8 radnih dana od trenutka slanja
Prodavatelj nije odgovoran za promjene rasporeda dostave od strane kurirske službe kao ni eventualna kašnjenja u dostavi zbog tehničkih poteškoća ili više sile.

5. NAČIN PLAĆANJA

Na našim stranicama omogućeno je jednokratno plaćanje kreditnim i debitnim karticama:
Diners Club, Maestro, Visa i Mastercard
Račun za izvršeno plaćanje biti će poslan po isporuci Proizvoda, u elektronskom obliku, na e-mail adresu s koje je izvršena narudžba.

Izjava o sigurnosti online plaćanja:
Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta.
CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

6. PODNOŠENJE PRIGOVORA I REKLAMACIJA

Podnošenje prigovora
Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014), Kupac može poslati putem pošte na adresu (Malo i slatko d.o.o. Palmotićeva 30, 10000 Zagreb, Hrvatska) ili putem elektroničke pošte (info@tamanchocolates.com).
Kako bi kao Prodavatelj, sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača, potvrdili primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorili, Kupac je dužan navesti točne podatke za primitak istoga. Odgovor na prigovor Kupca, Prodavatelj će dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora.
Kako bi što brže mogli provjeriti narudžbu iz prigovora, molimo Kupce da navedu broj narudžbe, broj računa, opisno navedu na što se prigovor odnosi, te prilože fotografiju Proizvoda i jasnu fotografiju LOT oznake s Proizvoda na adresu elektroničke pošte (info@tamanchocolates.com). 

Pravo na povrat i zamjenu Proizvoda
Kupac ima pravo na povrat i zamjenu Proizvoda u sljedećim slučajevima:
1. ukoliko vam je isporučen Proizvod kojem je već istekao rok trajanja
2. isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
3. ukoliko vam je isporučen Proizvod koji ne udovoljava propisima o zdravstvenoj ispravnosti
4. ukoliko vam je isporučen Proizvod koji niste naručili
U kojim slučajevima Kupac nema pravo na povrat i zamjenu Proizvoda:
1. Proizvodu je istekao rok trajanja, a isporučen je s važećim rokom trajanja
2. Otvoren, oštećen, korišten Proizvod ili Proizvod kojem je na drugi način umanjena vrijednost od strane Kupca bez obzira na valjan rok trajanja, potrebnu ispravnost i zdravstvenu sukladnost
U slučaju opravdane reklamacije, trošak zamjene novim Proizvodom u cijelosti snosi Prodavatelj.
U slučaju da Kupac odluči zamijeniti ispravan Proizvod, Prodavatelj će izvršiti zamjenu ako je Proizvod neoštećen, nekorišten ili mu na bilo koji drugi način nije umanjena vrijednost. U tom slučaju Kupac snosi troškove povrata i ponovnog slanja.

Online rješavanje potrošačkih sporova
Obavještavamo Vas o mogućnosti rješavanja potrošačkih pritužbi putem online rješavanja potrošačkih sporova temeljem Uredbe o online rješavanju potrošačkih sporova 2006/2004 i Direktive 2009/22/EC i Direktive o alternativnom rješavanju alternativnih sporova 2013/11/EU putem linka ovdje.

7. JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Sukladno zakonu o zaštiti potrošača Kupac je ovlašten jednostrano raskinuti Ugovor ne navodeći posebne razloge za to u roku od 14 dana od dana isporuke Proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe. Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine Ugovor i to putem Obrasca za jednostrani raskid Ugovora koji je dostupan ovdje i koji se može ispuniti i poslati na adresu elektroničke pošte: info@tamanchocolates.com. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora Prodavatelj će dostaviti, bez odgađanja, elektroničkom poštom.
Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača članak 77. obvezan izvršiti povrat robe/Proizvoda bez odgađanja u roku od 14 dana od kada je Prodavatelja obavijestio o svojoj odluci da raskida Ugovor, te snositi izravne troškove povrata istih. Vraćeni Proizvodi moraju biti u originalnom pakiranju, s neoštećenom deklaracijom, te pripadajućim sadržajem i računom. Kupac je dužan povrat izvršiti poštom, na dokaziv način, na adresu proizvodne jedinice Prodavatelja (MALO I SLATKO d.o.o., Viktora Kovačića3, 10010 Zagreb, Hrvatska).
Prodavatelj će po jednostranom raskidu Ugovora Kupcu izvršit povrat uplaćenih sredstava, uključujući i troškove dostave, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Povrat uplaćenih sredstava Prodavatelj može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena.
Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena. Sukladno članku 77., stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača, kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i ispravnosti robe. Ukoliko je Proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u zadanom roku, smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

8. TRAJANJE UGOVORA

Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je Ugovor o kupoprodaji Proizvoda na daljinu koji je konzumiran izvršenim plaćanjem od strane Kupca te isporukom Proizvoda, u slučaju da ne bude raskinut.